Nieuws

14 juni 2017

Het maximale uit 1 reis!

Een netwerkdiner met inhoud...


De MRO Americas in Orlando was de aanleiding voor een reis van AAA naar Florida eind april. Een kleine delegatie, onder leiding van onze voorzitter Adam Elzakalai, bezocht deze grootste aerospacebeurs in de VS. Naast een aantal afspraken op de beurs werd wederom het jaarlijkse Amsterdam investors diner georganiseerd, in samenwerking met het NFIA, Nederlands consulaat in Miami en NDL. Deze keer gaf René de Koning (OneLogistics) een presentatie over de Nederlandse oplossing voor de Europese logistiek van de F35. Meer informatie over dit project is te lezen op de website van Amsterdam Logistics.

 

…leidt tot fact finding twee weken later

Tijdens de beurs heeft een aantal goede afspraken plaats gevonden. Eén van deze afspraken leidde zelfs tot een vervolgafspraak en fact finding in Amsterdam. Het gaat hierbij om een Amerikaans aerospacebedrijf actief in de spare parts.

 

Van aerospace naar perishables, pharma en weer aerospace…

Na een bezoek aan Orlando was Miami aan de beurt. Hier lag de clipper Stad Amsterdam aangemeerd welke diende als locatie voor een tweetal seminars.  Op initiatief van een Amerikaanse logistiek dienstverlener heeft het consulaat een ontbijtseminar georganiseerd. Zowel vanuit het perspectief van Nederland, de logistiek dienstverlener en een aantal Midden-Amerikaanse groente- en fruittelers is verkend of de markt naar Europa vergroot kan worden middels sea-air oplossingen.

Het tweede seminar was met name gericht op de pharma en de aerospace logistiek. Deze twee sectoren zijn sterk ontwikkeld in Florida en hoewel veel bedrijven uit deze sectoren zich traditioneel vaak op Midden- en Zuid-Amerika richten zijn er ook steeds meer bedrijven die zich realiseren dat de Europese markt veel te bieden heeft. Doestelling was om partijen uit deze sectoren zich te laten realiseren dat Nederland zeker voor producten met een hoogwaardige en complexe supply chain veel te bieden heeft.  KLM Cargo heeft een toelichting gegeven op het wereldwijde netwerk dat ze onderhouden en de oplossingen die de maatschappij op het gebied van pharma en andere hoogwaardige en tijd kritische producten kan bieden. Uiteraard is hierbij ook ingegaan op de ontwikkelingen op het gebied van de Pharma Gateway Amsterdam en CEIV certificering op Schiphol. Vervolgens heeft René de Koning van OneLogistics uitvoerig stilgestaan bij het F35 project en de wijze waarop Nederland zich ten opzichte van andere landen onderscheidt bij het aanbieden van een geïntegreerde oplossing voor de logistiek van de JSF.

 

Als afsluiting werd op 27 april een Koningsdagborrel gehouden voor ongeveer 200 genodigden.

Tijdens dit event is gesproken met verschillende organisaties en bedrijven uit de Miami regio. Adam Elzakalai sprak samen met de Nederlandse consul Natalie Olijslager de genodigden toe en zette daarmee Amsterdam in de picture

Terug

Nieuwsarchief

Afgelopen maanden

Afgelopen jaren